Koriandr zvyšuje chuť k jídlu, příznivě působí na nervovou soustavu. Je dobrý proti nadýmání.
Ingredience
Masové kuličky:
250 g maso mleté
2 lžičky mouka hladká
1 lžička paprika sladká mletá
špetka sůl
špetka pepř
Ostatní:
100 g rajčátka cherry
1 chilli paprička červená
špetka pepř
špetka sůl
snítka koriandr
3 cibulka jarní
1 cibule
20 ml olej na smažení
1 bujón hovězí
1 protlak rajčatový
200 g kukuřice sterilizovaná
2 stroužky česnek
Postup přípravy
V misce smícháme maso a suroviny na jeho ochucení. Navlhčenýma rukama vyrábíme kuličky. Jarní cibulku, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky a v pánvi na oleji zlehka necháme zesklovatět. (Na smažení z jarní cibulky nejprve použijte bílou část.)
Na cibulku přidáme masové kuličky, smažíme je, dokud se maso nezatáhne.
Zalijeme 500 ml vody, lehce promícháme a přidáme vývar z hovězího bujonu a 2 velké lžíce protlaku. Polévku zalijeme 1 litrem vody, přidáme kukuřici, přepůlená rajčátka a zbytek jarní cibulky (zelenou část). Ti, co mají rádi pikantní mexické chutě, přidají dle vlastní potřeby nasekanou chilli papričku (bez jadérek).
Polévku vaříme asi 30 minut, aby se všechny chutě propojily. Poté můžeme dochutit solí a pepřem. Nakonec zasypeme nasekaným koriandrem. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s kukuřičnými plackami.
Komentáře
Doporučené recepty: