Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Mexická polévka s koriandrem a knedlíčky

Mexická polévka s koriandrem a knedlíčky

Koriandr zvyšuje chuť k jídlu, příznivě působí na nervovou soustavu. Je dobrý proti nadýmání.

Ingredience

Masové kuličky:
250 g maso mleté
2 lžičky mouka hladká
1 lžička paprika sladká mletá
špetka sůl
špetka pepř

Ostatní:
100 g rajčátka cherry
1 chilli paprička červená
špetka pepř
špetka sůl
snítka koriandr
3 cibulka jarní
1 cibule
20 ml olej na smažení
1 bujón hovězí
1 protlak rajčatový
200 g kukuřice sterilizovaná
2 stroužky česnek

Postup přípravy

V misce smícháme maso a suroviny na jeho ochucení. Navlhčenýma rukama vyrábíme kuličky. Jarní cibulku, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky a v pánvi na oleji zlehka necháme zesklovatět. (Na smažení z jarní cibulky nejprve použijte bílou část.)

Na cibulku přidáme masové kuličky, smažíme je, dokud se maso nezatáhne.

Zalijeme 500 ml vody, lehce promícháme a přidáme vývar z hovězího bujonu a 2 velké lžíce protlaku. Polévku zalijeme 1 litrem vody, přidáme kukuřici, přepůlená rajčátka a zbytek jarní cibulky (zelenou část). Ti, co mají rádi pikantní mexické chutě, přidají dle vlastní potřeby nasekanou chilli papričku (bez jadérek).

Polévku vaříme asi 30 minut, aby se všechny chutě propojily. Poté můžeme dochutit solí a pepřem. Nakonec zasypeme nasekaným koriandrem. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s kukuřičnými plackami.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons