Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.
Ingredience
1 menší cibule
100 g anglická slanina
2 lžíce olej
250 g starší houska nakrájená na kostičky
150 ml mléko
trocha nasekané petrželové natě
50 g hladká mouka
1 vejce
trocha soli a pepře
muškátový oříšek
1,5 litr hovězí vývar
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí opečme v pánvi na oleji. Pak slaninu a cibuli vyjmeme a v tuku opražíme nakrájenou housku. Necháme vychladnout. Potom opraženou housku pokropíme mlékem.
V míse smícháme osmaženou cibulku, slaninu a nasekanou petrželku. Přidáme vymačkanou housku a těstíčko zahustíme moukou a vejcem. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Z těsta tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Podáváme je v horkém vývaru, polévku můžeme dozdobit petrželkou.
Komentáře
Doporučené recepty: