Zajímavá kombinace, která tě jistě zaujme.
Ingredience
250 g rýže
2 cibule
400 g kuřecí maso
olej podle potřeby
trocha soli
špetka pepře
trocha kečupu
6 ks vejce
1 lžička cukr
100 ml saké nebo bílé víno
Postup přípravy
Rýži uvaříme standardním způsobem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme cibuli a nakrájené kuřecí maso. Přidáme uvařenou rýži, osolíme, opepříme a vše promícháme s trochou kečupu.
Připravíme si směs na omeletu. V míse smícháme vejce, saké nebo bílé víno, trochu cukru a špetku soli. Na rozpáleném oleji usmažíme postupně čtyři omelety. Papírovým ubrouskem otřeme tuk.
Každou omeletu dáme na talíř, na polovinu rozložíme rizoto a druhou polovinu přes něj přehneme. Půlkruh můžeme ještě ozdobit kečupem.
Komentáře
Doporučené recepty: