
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce. K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí.
Ingredience
- 400 g filé
- 2 lžičky kari
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 lžíce mouka hladká
- 1 paprika žlutá
- 2 mrkev
- 4 cibulka jarní
- 1 cibule velká
- 20 ml olej olivový
- z 1/2 plodu citronová šťáva
- 1 lžička cukr hnědý
- hrst pažitka
- 1 balení chlebové placky
Postup přípravy
-
Rybu necháme rozmrznout tak, aby se dala krájet, v misce ji posypeme karí kořením, solí, pepřem a hladkou moukou. Vše promícháme a necháme chvilku proležet.
-
Zeleninu opláchneme, očistíme a zbavíme jadérek a stopek. Papriku, mrkev a jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a cibuli na tenké plátky.
-
Smažíme ji v hluboké pánvi na olivovém oleji. Po obdělání pánev přiklopíme a necháme zeleninu změknout. Potom nahoru přidáme kousky rybího masa, podlijeme vše vodou a opět necháme pod pokličkou podusit.
-
Když je ryba měkká, směs promícháme, zakapeme citronem a osladíme. Dochutíme solí a pepřem.
-
Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme s chlebovými plackami.TIP: Můžeš použít i bílý cukr, ale jestli můžeš, dej přednost hnědému. Obsahuje vlákninu, vitaminy a minerály, jež se během zpracování bílého cukru ztrácejí. I když jsou zastoupeny jen ve velmi malém množství, je zdravější.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: