
Krůtí maso se špenátem a kukuřicí. Drůbeží maso je osmažené raz dva. Když ho doplníš špenátem a kukuřicí, opravdu si pochutnáš.
Ingredience
- 500 g maso krůtí
- špetka sůl
- špetka pepř
- trocha muškátový oříšek
- 4 lžíce olej olivový
- 300 g špenát
- 1 lžíce máslo
- 1 cibule
- 1 plechovka kukuřice sterilizovaná
Postup přípravy
Krůti prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Promícháme s olivovým olejem a dáme osmahnout na rozpálenou pánev.
Zatím opereme špenátové listy, které zbavíme stonků a nakrájíme je na nudličky. Osmažené krůtí kousky dáme stranou a udržujeme je teplé. Na pánvi orestujeme na másle nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme kukuřici společně se špenátem.
Směs chvíli prohřejeme, přidáme hotové maso, zamícháme a můžeme podávat.
TIP: K tomuto pokrmu se výborně hodí nejen opečené brambory, ale i těstoviny.
Chuť masa zvýrazníme také tím, že si ho naložíme den předem a necháme v lednici přes noc odpočívat.
Komentáře
Doporučené recepty: