
Kremrole s krabími tyčinkami.Připravuji je ráda jako pohoštění pro návštěvy.
Ingredience
- 500 g krabí tyčinky
- 500 g listové těsto
- hladká mouka na vál
- 1 vejce
- sůl podle potřeby
- trocha sezamového semínka
Postup přípravy
-
Nejdříve si necháme rozmrazit krabí tyčinky. Vybalíme je z obalu, aby byly připravené k použití.
-
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, které postupně vyválíme na pomoučeném vále na tenké placky.
-
Ty rádýlkem nakrájíme na proužky široké asi jeden a půl až dva centimetry o délce asi 30 cm. Těmito proužky postupně omotáme všechny krabí tyčinky.
-
Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a sezamovým semínkem.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme dozlatova přibližně 12 až 15 minut. Podáváme teplé například s čerstvým zeleninovým salátem. Dobré jsou ale i po vychladnutí na zakousnutí k vínu.
Komentáře
Doporučené recepty: