Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Rebarborový koláč s pudinkem a tvarohem

Rebarborový koláč s pudinkem a tvarohem

Zlatý klas lze nahradit vanilkovým pudinkem.

Ingredience

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučky
80 g másla
1 vejce
2 lžičky kypřicího prášku
3 lžíce mléka

Náplň:
450 g rebarbory
200 g cukru krystalu
400 ml mléka
2 žloutky
1 prášek zlatý klas
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
50 g másla
2 bílky
3 lžíce maizeny

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem a kypřicím práškem. Přidáme vejce, máslo a mléko a vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do chladničky.

Rebarboru nakrájíme a zasypeme cukrem. Potom uvaříme z mléka, žloutků a Zlatého klasu pudink a necháme ho vychladnout.

Mezitím vymícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a máslem. Do vychladlého pudinku přidáme tvarohovou směs, sníh z bílků a maizenu. Na pomoučeném vále rozválíme 2/3 těsta na placku, kterou vyplníme dno i boky vymazané a moukou vysypané formy. Na ni navrstvíme pudinkovou náplň a rebarboru.

Zbylé těsto rádýlkem nakrájíme na proužky a dáme na rebarboru. Konce přitlačíme a dáme péct. Pečeme asi hodinu při 180 °C. Doporučuji raději dát na dno trouby plech, kdyby náplň z koláče trochu přetekla.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons