Smetanové brambory. Na brokolici nedám dopustit, přestože znám spoustu lidí, kteří se jí vyhýbají. Je to lahodná a hlavně velmi zdravá zelenina. Čekám miminko a snažím se jíst zeleninu co nejčastěji.
Ingredience
- 5 brambory
- 1 kelímek smetana
- 1-2 mrkev
- vegeta
- pepř
- sůl
- olej olivový
- brokolice
Postup přípravy
-
Do hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji. Do vroucí vody vložíme brokolici a mrkev a krátce je povaříme. Nezakrýváme poklicí, aby brokolice neztratila svoji svěží zelenou barvu. Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nakrájíme je na tenké plátky. Do pekáčku vymazaného olivovým olejem poskládáme plátky brambor. Vrstvu osolíme, opepříme a trochu posypeme vegetkou.
-
Pokrájíme nadrobno brokolici a mrkev a klademe je do další vrstvy. Vrstvy takto střídáme. Poslední vrstvu by měly tvořit plátky brambor. Nakonec vše zalijeme smetanou a dáme zapékat do vyhřáté trouby na 200 °C. Smetanové brambory zapékáme asi 40 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: