
Trochu složitější jídlo na přípravu, ale chutná opravdu výborně!
Ingredience
2 kuřecí čtvrtky
80 g slanina nebo špek
2 lžíce olivový olej
2 cibule
4 stroužky česnek
1 lžička nasekaný čerstvý zázvor
1 chilli paprička
1 lžička sladká paprika
1 lžička pálivá paprika
sůl podle potřeby
trocha čerstvě mletého pepře
podle potřeby drůbeží vývar
3 lžíce ostrý kečup
1 lžíce sladký kečup
150 g červené fazole v chilli nálevu
1/4 ks červená paprika
1/4 ks žlutá paprika
podle potřeby hladká mouka a voda na zahuštění
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu vyškvařit. Přidáme olej, nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Dále přidáme nasekaný česnek, zázvor, nakrájenou chilli papričku a ještě chvilku restujeme.
Na základ dáme maso a necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme sladkou i pálivou papriku. Podlijeme vývarem, přidáme oba kečupy a necháme dusit.
Měkké maso vyndáme a vykostíme. Do omáčky dáme slité fazole, nakrájené papriky, zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě, vrátíme obrané maso a necháme provařit. Podle potřeby ještě dosolíme a dopepříme. Hotový pokrm podáváme s rýží nebo s harnolky.
Komentáře
Doporučené recepty: