
Existuje mnoho receptů na salát Ceasar, já ho připravuji tímto způsobem. Olej používám olivový nebo konopný.
Ingredience
1 římský salát
1 ančovička
1 lžíce francouzské hořčice
2 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citronu
špetka soli
4 lžíce majolky
60 g parmazánu
4 plátky toastového chleba
150 g kuřecích prsou
špetka barevného pepře
1 lžíce oleje
Postup přípravy
Salát rozdělíme na listy, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme ančovičku s francouzskou hořčicí, rozmačkaným stroužkem česneku a citronovou šťávou. Trochu osolíme, přidáme majolku a promícháme. Polovinu parmazánu nastrouháme najemno a přidáme do dresinku.
Kuřecí maso osolíme a okořeníme barevným pepřem. Opečeme je zprudka na pánvi z obou stran, vyjmeme a necháme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje, na kousky nakrájený druhý stroužek česneku a na kostičky nakrájený toastový chléb, který opečeme dozlatova.
Okapaný salát natrháme na kousky a ve větší míse promícháme s dresinkem. Opečené kuřecí maso nakrájíme na proužky. Na jednotlivé porce salátu rozložíme maso, opečené krutony a posypeme zbylým nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Doporučené recepty: