
Na rumu nešetříme, díky němu moučník nádherně voní.
Ingredience
250 ml olej
500 ml voda
špetka soli
300 g hladká mouka
6 ks vejce
600 ml smetana ke šlehání
750 g polotučný tvaroh
70 g cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
250 g povidla
100 ml rum
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Pak přidáme mouku a energicky mícháme, dokud se těsto nepřestane přichytávat k hrnci. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty postupně zašleháme vejce.
Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozetřeme na samostatný plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Troubu během pečení neotvíráme, aby těsto hezky vyběhlo. Upečené pláty necháme zcela vychladnout.
Tvaroh našleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehačku ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Povidla rozmícháme s rumem a potřeme jimi jeden plát těsta, na ně rozetřeme tvarohovou směs a přikryjeme druhým plátem. Moučník posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.
Komentáře
Doporučené recepty: