Třeba se ti na první pohled zdá tato kombinace neobvyklá, ale věř mi, je to skvělé jídlo.
Ingredience
1 cibule
2 ks větší petržel
olej podle potřeby
špetka soli
trocha zeleninového vývaru nebo horké vody
1 větší celer
500 g rýžové nudle
asi 5 cm čerstvý křen
asi 3 lžíce kukuřičný škrob
1 lžička ocet
Postup přípravy
Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky. Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku, osolíme, po chvíli přidáme petržel a za občasného míchání osmahneme. Dáme pozor, aby se nepřipálila, a podlijeme horkým vývarem nebo horkou vodou. Přiklopíme pokličkou a pár minut dusíme doměkka.
Celer nakrájíme na menší kousky a na pánvi jej osmahneme dozlatova.
Do vroucí osolené vody vložíme rýžové nudle a necháme je povařit přibližně 4–5 minut, dokud nejsou měkké.
Potom přidáme do uvařené omáčky nastrouhaný křen a necháme jen přejít varem.
V trošce studené vody rozmícháme kukuřičný škrob. Ponorným mixérem rozmixujeme omáčku, přidáme rozmíchaný škrob a ještě asi minutku povaříme. Nakonec omáčku dochutíme octem, případně jablečným octem či cukrem podle toho, zda ji chceme raději sladší, či kyselejší.
Komentáře
Doporučené recepty: