Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství.
Ingredience
1 svazek jarní cibulka
1 lžíce máslo
2 lžíce kukuřičný škrob
750 ml zeleninový vývar
250 ml mléko
špetka muškátového oříšku
sůl podle chuti
2 vejce
petrželka nebo pažitka na ozdobu
Postup přípravy
Cibulky očistíme a pokrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme na mírném plameni máslo a přidáme pokrájené cibulky. Promícháme a necháme asi 8 minut restovat, dokud nezměknou, občas promícháme.
Potom přisypeme kukuřičný škrob a opět promícháme. Přilijeme vývar a stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Potom vlijeme horké mléko, přidáme muškátový oříšek a osolíme. Polévku necháme probublávat 15 až 20 minut, občas zamícháme.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme v misce a za stálého míchání je přilijeme do polévky. Polévku stáhneme z ohně. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Doporučené recepty: