Obměna tradičního vepřa knedla zela.
Ingredience
1 hrnek kukuřičná mouka
2 lžíce vajahit (nebo 1 vejce)
2 lžíce ovesné vločky
1 plátek celozrnný chleba
1 lžička sůl
1 menší sklenice kysané nebo sterilované zelí
1 mrkev
1 lžička kmín
2 špetky majoránka
150 g uzený tempeh
Postup přípravy
Kukuřičnou mouku smícháme s vajahitem nebo vejcem, ovesnými vločkami a také nadrobno nakrájeným chlebem. Směs podle chuti osolíme a necháme přibližně 10 minut odpočinout.
Zelí podusíme s mrkví, kmínem a majoránkou. Z těsta tvoříme knedlíčky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme přibližně 25 minut. Tempeh ohřejeme a podáváme se zelím a knedlíčky.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: