Výborné je maso z uzeného ocásku.
Ingredience
1 lilek
trocha soli
1 stroužek česnek
1 lžíce olej
1 cibule
250 g uzené maso
1 vejce
trocha pepře a kmínu
50 g eidam
1 lžíce máslo
Postup přípravy
Z lilku odkrojíme stopku a předek a podélně ho rozkrojíme. Vydlabeme vnitřek, lehce posolíme a necháme asi 30 minut odležet.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájený vnitřek lilku, česnek se solí, pepř a kmín a podusíme. Po vychladnutí přidáme nakrájené maso a vejce.
Lilek vysušíme, naplníme připravenou směsí a po sypeme nastrouhaným eidamem. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme 25–30 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: