Když nejsou broskve, dám do ní jiné ovoce.
Ingredience
200 ml mléko
60 g cukr
1 droždí
300 g hladká mouka
trocha soli
80 g máslo
1 žloutek
tuk na plech
broskve nebo ovoce podle chuti
Drobenka:
80 g polohrubá mouka
60 g máslo
50 g cukr
Postup přípravy
Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, tuk a žloutek. S vykynutým droždím a zbytkem mléka zpracujeme těsto, které necháme kynout.
Na plechu vymazaném tukem tvarujeme koláč. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: