Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Kuřecí indická polévka

Kuřecí indická polévka

Sytá a voňavá polévka pro zahřátí.

Ingredience

2 ks kuřecí skelety
2 ks mrkev
1 větší batát
2 větší cibule
4 stroužky česnek
2 cm zázvor
100 g červená čočka
1 chilli paprička
1 lžička římský kmín mletý
1 lžička koriandr mletý
1/2 lžičky kurkuma
1/2 lžičky sladká či pálivá paprika (dle chuti)
1/2 lžičky amchor
1/2 lžičky drcený pepř
8 ks karí listy
sůl

Postup přípravy

Masité kuřecí skelety dáme do studené vody, osolíme a na mírném plameni alespoň hodinu připravujeme vývar. Poté skelety vyjmeme, maso obereme a odložíme stranou. Vývar uchováme teplý.

Mezitím nakrájíme cibuli na proužky. Česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme nadrobno (česnek nelisujeme). Mrkev nakrájíme na tenší půlkolečka, batát na kostičky. Sypké koření si odměříme do misky (můžeme vše smíchat).

Na oleji osmažíme cibulku do zlatohněda – cca 15-20 minut. Je nutné zvláště ke konci pravidelně míchat a nespálit. Až je cibulka hotová, přidáme nasekaný česnek, zázvor a chilli a smažíme asi 2 minuty. Poté přidáme sypké koření a karí listy a smažíme asi minutu, aby se rozvonělo. Zalejeme trochou vývaru, přidáme mrkev a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Potom přidáme batát a červenou čočku, zbytek vývaru i s masem a dusíme do měkka. Na závěr můžeme zjemnit kokosovým mlékem.

Podáváme s plackami nebo chlebem, případně podle chuti s bílým jogurtem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons