
Jahodová pěna. Každé jaro se snažím zpracovat úrodu.
Ingredience
- 400 g jahody
- 100 g cukr krupice
- 200 ml smetana ke šlehání
- 2 bílky
- 50 g cukr moučkový
- špetka sůl
Postup přípravy
Z bílků‚ špetky soli a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh.
Vychlazenou smetanu také vyšleháme‚ jahody posypeme moučkovým cukrem a rozmixujeme na kaši. Následně vše zlehka promícháme‚ naplníme do misek‚ ozdobíme jahodou a lístkem máty. Ihned podáváme.
Kdo si chce raději připravit dietnější variantu‚ může vynechat celou dávku moučkového cukru. Pěna je i tak dostatečně sladká.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: