
Moučník „želva“. Pod krunýřem z vynikající piškotové rolády se ukrývá pohádkově jemné šlehačkové překvapení.
Ingredience
Roláda
- 100 g cukr moučkový
- 1 cukr vanilkový
- 5 vejce
- špetka sůl
- 1 lžička citrónová kůra
- 100 g mouka polohrubá
- 1 balení marmeláda jahodová
Náplň
- 2 smetana ke šlehání
- 1 cukr vanilkový
- 2 balení ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Cukry, žloutky, sůl a citronovou kůru utřeme do pěny. Přidáme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připraveného těsta. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřeme.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 12 minut při 220 °C. Ještě horký upečený korpus položíme na čistou utěrku a opatrně sloupneme pečicí papír.
Ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme do rolády. Hotovou roládu necháme v chladu uležet alespoň 2 hodiny.
Roládu nakrájíme na plátky tenké asi 1 cm. Mísu vyložíme potravinářskou fólií a poklademe plátky rolády těsně vedle sebe.
Smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači. Šlehačkou naplníme celou mísu a nakonec přiklopíme plátky z rolády. V lednici necháme nejlépe několik hodin odležet a potom krájíme.
TIP: Pokud spěcháš, můžeš přípravu tohoto efektního moučníku uspíšit tím, že koupíš již hotovou roládu.
Komentáře
Doporučené recepty: