Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Moučník „želva“

Moučník „želva“

Moučník „želva“. Pod krunýřem z vynikající piškotové rolády se ukrývá pohádkově jemné šlehačkové překvapení.

Ingredience

Roláda

  • 100 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 balení marmeláda jahodová

Náplň

  • 2 smetana ke šlehání
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 balení ztužovač šlehačky

Postup přípravy
Cukry, žloutky, sůl a citronovou kůru utřeme do pěny. Přidáme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připraveného těsta. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí stěrky těsto rovnoměrně rozetřeme.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 12 minut při 220 °C. Ještě horký upečený korpus položíme na čistou utěrku a opatrně sloupneme pečicí papír.
Ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme do rolády. Hotovou roládu necháme v chladu uležet alespoň 2 hodiny.
Roládu nakrájíme na plátky tenké asi 1 cm. Mísu vyložíme potravinářskou fólií a poklademe plátky rolády těsně vedle sebe.
Smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači. Šlehačkou naplníme celou mísu a nakonec přiklopíme plátky z rolády. V lednici necháme nejlépe několik hodin odležet a potom krájíme.

TIP: Pokud spěcháš, můžeš přípravu tohoto efektního moučníku uspíšit tím, že koupíš již hotovou roládu.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons