
Rebarboru můžeš posypat trochou skořice.
Ingredience
Kakaové těsto:
300 g polohrubá mouka
1/2 ks kypřicí prášek
1 lžička skořice
3 lžíce kakao
150 g cukr krupice
80 g olej
1 vejce
250 ml mléko
Světlé těsto:
300 g polohrubá mouka
1/2 ks kypřicí prášek
150 g cukr krupice
80 g olej
1 vejce
200 ml mléko
Na posypání:
600 g rebarbora
podle chuti cukr krupice nebo moučka
Postup přípravy
Nejdřív si uděláme kakaové těsto: do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Přidáme cukr, olej, vejce a mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Stejně připravíme i světlé těsto. Na plech s pečicím papírem rozetřeme nejprve tmavé těsto a na něj těsto světlé.
Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme ho asi 10 minut zapéct. Pak jej posypeme rebarborou nakrájenou na kostičky a vrátíme do trouby. Dopékáme přibližně 10 minut.
Rebarbora je dost kyselá, proto hotový koláč vydatně pocukrujeme.
Komentáře
Doporučené recepty: