
Můžeš je podávat k polévce nebo mlsat jen tak – třeba ke sklenici pivka. Naši kluci je berou útokem, připravuji je raději vždy z dvojité dávky. Udělám k nim mísu zeleninového salátu a večeře je hotová.
Ingredience
400 g celer
3 ks špekáčky
1 ks vejce
2 stroužky česnek
2 lžíce mouka hladká
dle chuti sůl
dle potřeby strouhanka na obalování
pepř dle chuti
dle potřeby olej
100 g smetana zakysaná
2 lžičky kečup
sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
Celer oloupeme a lehce povaříme v osolené vodě. Necháme ho vychladnout a potom nastrouháme na jemné straně struhadla.
Špekáčky oloupeme, také nastrouháme a přimícháme k celeru.
Dále do směsi přidáme jedno vejce, dvě lžíce hladké mouky a utřený česnek. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Z připravené směsi tvarujeme menší placičky, které následně obalujeme ve strouhance. Potom je osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
Hotové celerové placičky podáváme na salátu se smetanovým dipem.
Dip si připravíme tak, že v misce smícháme smetanu, kečup, sůl a pepř.
TIP: Do strouhanky můžeš přidat nasekané bylinky.
Komentáře
Doporučené recepty: