Vyžaduje delší dobu přípravy, ale za tu chuť to stojí.
Ingredience
1 kg jehněčí plec bez kosti
4 lžíce olej
1 palička česnek
trocha soli a pepře
několik snítek tymiánu a rozmarýnu
1 lžíce citronová šťáva
1 hrst malé šalotky
1 svazek mladá mrkev
2 řapíky celer
Postup přípravy
Den předem si připravíme maso. Potřeme ho ze všech stran olejem, prolisovaným česnekem, osolíme ho a opepříme. Posypeme lístečky tymiá nu a rozmarýnu, pokapeme citronovou šťávou, zakryjeme alobalem a uložíme přes noc do lednice.
Druhý den maso lehce podlijeme vodou a pečeme při 160 °C asi 1 hodinu přikryté alobalem nebo přiklopené pokličkou.
Šalotky oloupeme, mrkev očistíme a spolu s řapíky nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu přidáme k masu, podlijeme a pečeme přikryté další hodinu. Během pečení maso i zeleninu podléváme podle potřeby.
Po dvou hodinách pečení odstraníme alobal a dopečeme odkryté asi 30 minut, aby se vytvořila kůrka. Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Doporučené recepty: