
Karamelový flan. Je trochu pracnější, ale stojí to za to.
Ingredience
- 150 g cukr krystal
- 1 konzerva neslazené kondenzované mléko
- 1 konzerva slazené kondenzované mléko
- 3 vejce
- 2 lžičky vanilkové aroma
Postup přípravy
Cukr nasypeme do hrnce nebo jiné žáruvzdorné mísy se silným dnem o průměru asi 24 cm. Pozvolna zahříváme a stále mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí a nezačne mít medově zlatou barvu. Hrnec odstavíme na studený podklad a necháme trochu zchladnout.
V míse smícháme obě kondenzovaná mléka s vejci a vanilkovým aroma. Směs opatrně vlijeme do hrnce s karamelem.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Hrnec postavíme na plech s vyšším okrajem a na plech nalijeme vodu, aby byl hrnec ponořený asi 2–3 cm. Vložíme do trouby a pečeme 50 minut.
Dezert necháme vychladnout. Ulo
Komentáře
Doporučené recepty: