Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Brazilské kuře

Brazilské kuře

Brazilské kuře. Šťavnaté masíčko spolu se zeleninou chutná božsky. Toto jídlo hýří barvami stejně jako šaty tanečnic samby. Ještě sklenička bílého rumu a atmosféra je dokonalá.

Ingredience

  • 500 g kuřecí stehna
  • 200 ml vývar slepičí
  • 3 stroužky česnek
  • 1 citrón
  • 1 lžička kurkuma
  • 1 cibule
  • 50 g kukuřice
  • 2 lžíce protlak rajčatový
  • 3 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

 

Postup přípravy

  1. krok1Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme jeden utřený stroužek česneku, lžičku mleté kurkumy, pepř a cibuli. Vše restujeme, dokud směs nezezlátne.
  2. krok2Orestovanou směs přendáme do pekáčku společně s kuřecím masem a dáme péct do předehřáté trouby. Jakmile kuřecí maso začne zlátnout, přilijeme do pekáčku slepičí vývar, přidáme protlak a vše promícháme.
  3. krok3Dále do pekáče k masu ­přidáme tři plátky citronu (nezapomeneme ho důkladně vydrhnout kartáčkem a opláchnout pod vodou), kukuřici, plátky česneku a podle potřeby ještě špetku soli. Potom pekáč opět vrátíme do trouby a kuře necháme ještě 10–15 minut dodělat.
  4. Hotové jídlo podáváme podle chuti s bílým pečivem nebo s rýží.

    TIP: Ještě na talíři můžeme brazilské kuřátko posypat pokrájenou čerstvou bazalkou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons