
Brazilské kuře. Šťavnaté masíčko spolu se zeleninou chutná božsky. Toto jídlo hýří barvami stejně jako šaty tanečnic samby. Ještě sklenička bílého rumu a atmosféra je dokonalá.
Ingredience
- 500 g kuřecí stehna
- 200 ml vývar slepičí
- 3 stroužky česnek
- 1 citrón
- 1 lžička kurkuma
- 1 cibule
- 50 g kukuřice
- 2 lžíce protlak rajčatový
- 3 lžíce olej olivový
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Postup přípravy
-
Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovým ubrouskem. Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme jeden utřený stroužek česneku, lžičku mleté kurkumy, pepř a cibuli. Vše restujeme, dokud směs nezezlátne.
-
Orestovanou směs přendáme do pekáčku společně s kuřecím masem a dáme péct do předehřáté trouby. Jakmile kuřecí maso začne zlátnout, přilijeme do pekáčku slepičí vývar, přidáme protlak a vše promícháme.
-
Dále do pekáče k masu přidáme tři plátky citronu (nezapomeneme ho důkladně vydrhnout kartáčkem a opláchnout pod vodou), kukuřici, plátky česneku a podle potřeby ještě špetku soli. Potom pekáč opět vrátíme do trouby a kuře necháme ještě 10–15 minut dodělat.
-
Hotové jídlo podáváme podle chuti s bílým pečivem nebo s rýží.
TIP: Ještě na talíři můžeme brazilské kuřátko posypat pokrájenou čerstvou bazalkou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: