Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Francouzské crème brulée

Francouzské crème brulée

Francouzské crème brulée.Název se správně čte ‚‚krém brilé‘‘ a je to neodolatelná pochoutka.

Ingredience

  • 5 žloutek
  • 130 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 vanilkový lusk
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • dle chuti cukr krupice

 

Postup přípravy

  1. Žloutky ruční metlou spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, pozor – nešleháme, pouze mícháme. Pak vmícháme vanilku (lusk podélně rozkrojíme a dřeň vyškrábneme nožem). Poté pomalu přiléváme smetanu. Směs dobře promícháme. Scedíme a plníme připravené misky.
  2. Pečeme ve vodní lázni (misky vložíme do hrnce s horkou vodou a ten dáme do trouby) při 150 °C asi 1 hodinu, dokud se při poklepu nepřestane krém třást. Potom misky okamžitě vyjmeme z vody a necháme je v pokojové teplotě chladit, až pak je můžeme vložit do chladničky. Můžeme je péct i bez vodní lázně, a to při teplotě 95 °C celkem 1,5 hodiny.
  3. Vychlazené crème brulée posypeme cukrem a malým plamenem nebo pod grilem v troubě vytvoříme karamelovou krustu.
    TIP: Do brulée můžeš před pečením přidat rozmixované ovoce (jahody, maliny, borůvky…).
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons