Dá se udělat jak ze sušeného, tak z mraženého hrachu.
Ingredience
150 g zelený hrách
150 g lámanka z krup
1 lžíce olej
1 cibule
300 g uzení maso
3 stroužky česnek
podle chuti sůl, majoránka a tymián
jíška podle potřeby
Na ozdobu:
1 zakysaná smetana
1 cibule
Postup přípravy
Hrách a lámanku z krup uvaříme doměkka. Na oleji orestujeme cibuli a nakrájené uzené maso, přidáme česnek, osolíme, okořeníme a po chvíli zalijeme troškou vody a vaříme doměkka.
Pak polévku promícháme, dochutíme a dle potřeby zahustíme jíškou. Podáváme se smetanou a posypeme orestovanou cibulkou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: