Pořádně sytý oběd či večeře.
Ingredience
500 g uzená žebra
2 l voda
1 kg kysané zelí
1 hrst houby
3 kostky masox
2 bobkové listy
6 kuliček pepř
6 kuliček nové koření
2 klobásy
4 větší brambory
4 lžíce hladká mouka
sůl podle chuti
maggi dle chuti
4 malé kulaté chleby
Postup přípravy
Do hrnce, nejlépe tlakového, vložíme uzená žebra‚ zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. V tlakovém hrnci to trvá asi hodinu. Pak žebra vyjmeme a vývar přecedíme.
Do vývaru dáme vymačkané zelí a houby. Přivedeme k varu‚ přidáme masox‚ koření a vaříme do poloměkka. Pak vsypeme nakrájené brambory a klobásy a vše uvaříme doměkka. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě‚ přidáme dle chuti sůl a maggi. Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso‚ už nevaříme.
Připravíme si chleby: z každého bochníku seřízneme vršek a odložíme bokem jako pokličku. Vydlabeme střídku z chleba tak, aby na okrajích zůstaly 2 cm silné stěny. Nalijeme polévku a můžeme si pochutnávat.
Komentáře
Doporučené recepty: