Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Zelňačka v chlebu

Zelňačka v chlebu

Pořádně sytý oběd či večeře.

Ingredience

500 g uzená žebra
2 l voda
1 kg kysané zelí
1 hrst houby
3 kostky masox
2 bobkové listy
6 kuliček pepř
6 kuliček nové koření
2 klobásy
4 větší brambory
4 lžíce hladká mouka
sůl podle chuti
maggi dle chuti
4 malé kulaté chleby

Postup přípravy

Do hrnce, nejlépe tlakového, vložíme uzená žebra‚ zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. V tlakovém hrnci to trvá asi hodinu. Pak žebra vyjmeme a vývar přecedíme.

Do vývaru dáme vymačkané zelí a houby. Přivedeme k varu‚ přidáme masox‚ koření a vaříme do poloměkka. Pak vsypeme nakrájené brambory a klobásy a vše uvaříme doměkka. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě‚ přidáme dle chuti sůl a maggi. Nakonec vmícháme nakrájené uzené maso‚ už nevaříme.

Připravíme si chleby: z každého bochníku seřízneme vršek a odložíme bokem jako pokličku. Vydlabeme střídku z chleba tak, aby na okrajích zůstaly 2 cm silné stěny. Nalijeme polévku a můžeme si pochutnávat.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons