Jednoduché a moc dobré.
Ingredience
5-6 ks jablka
trocha cukru krupice
1/2 lžičky skořice
1 hrst strouhanka
1 listové těsto
1 vejce na potření
mandlové lupínky a cukr na posypání
Postup přípravy
Do mísy nastrouháme oloupaná jablka, přidáme cukr, skořici, strouhanku a promícháme.
Těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát a rádýlkem nakrájíme čtverečky. Naplníme je jablkovou směsí, kraje potřeme rozšlehaným vejcem a rohy spojíme.
Rozložíme je na plech s pečicím papírem, potřeme vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme 20 minut při 200 °C. Pocukrujeme.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: