Připravovala jsem je, když mi zbyly některé suroviny z minulého dne. A měly úspěch.
Ingredience
500 g krkovice
2 lžíce olej
trocha soli a pepře
koření gyros podle potřeby
2 lžíce rýže
kysané zelí podle potřeby
1 klobása
trocha hladké mouky
Postup přípravy
Plátky krkovice naklepeme a necháme přes noc marinovat ve směsi oleje, soli, pepře a koření na gyros.
Druhý den na každý plátek přidáme část rýže, kterou mírně zatlačíme do masa, navršíme část kysaného zelí, čtvrt klobásy a plátek zatočíme do roládky jako španělský ptáček. Upevníme nití nebo jehlou. Roládky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme 100 ml vody a pečeme přikryté asi 40 minut. Poté sejmeme víko a upečeme dorůžova.
Šťávu můžeme zahustit malým množstvím hladké mouky. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
Komentáře
Doporučené recepty: