Masové karbanátky s ovesnými vločkami.Nejsou tak mastné a vločky v nich ani nepoznáš.
Ingredience
- 500 g vepřové mleté maso
- 1/2 hrnku ovesné vločky
- 2 ks rohlík
- 1 vejce
- 2 ks jarní cibulka s natí
- dle chuti sůl, pepř, česnek, sojová omáčka, grilovací koření
Postup přípravy
Ovesné vločky si namočíme do studené vody asi na 10 minut, poté slijeme vodu. Rohlíky pokrájíme na kolečka a namočíme do mléka, pak „vyždímáme“.
Přidáme maso, vejce, koření a pokrájenou cibulku i s natí. Vše smícháme dohromady, případně zahustíme strouhankou.
Tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: