
Dýňová omáčka. Mírně nasládlá omáčka chutná hlavně dětem.
Ingredience
- 350 g dýně
- 3 ks mrkev
- 2 cibule
- 4 kuřecí čtvrtky
- 4 lžíce olej
- 2 lžičky sladká paprika
- sůl podle potřeby
- 1-2 stroužky česnek
- 200 ml smetana
Postup přípravy
Z dýně odkrojíme vnější slupku a vyjmeme vnitřní, měkkou část. Oškrábeme mrkev a oloupeme cibulku. Dýni a mrkev strouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži a rozdělíme je na spodní a vrchní část.
Cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme papriku a krátce osmahneme. Pak vložíme také osolené kuře. Krátce osmažíme, přidáme mrkev a dýni. Podlijeme trochou vody a dusíme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, dochutíme česnekem, dosolíme a vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíky nebo pečenými brambory.
Komentáře
Doporučené recepty: