Bramborové nočky se šunkou a lučinou. Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen s těstovinami …
Ingredience
- 1 kg brambory
- trocha drceného kmínu
- sůl podle potřeby
- 400 g hrubá mouka
- 2 vejce
- 400 g šunka
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 100 g máslo
- 250 g lučina
- 200 ml smetana
- pepř podle chuti
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme drcený kmín, sůl, mouku a vejce. Vymícháme těsto, které propasírujeme přes síto do vroucí osolené vody. Vaříme 8 minut a cedníkem vybereme a dáme do nádoby se studenou vodou.
Šunku a cibuli nakrájíme na kostky a česnek na plátky. Na větší pánvi nebo v kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme cibuli s česnekem. Na mírném ohni restujeme asi 3 minuty, pak přidáme šunku. Krátce orestujeme.
Přidáme lučinu a mícháme do rozpuštění, poté přilijeme smetanu a dochutíme solí i pepřem. Na závěr přidáme uvařené bramborové nočky a vše prohřejeme. Ihned podáváme. Pro lepší chuť můžeme vmíchat do omáčky také špenát nebo různá aromatická koření.
Komentáře
Doporučené recepty: