Kulajda- velice chutná a vydatná polévka.
Ingredience
- 1 hrst čerstvé nebo mražené houby
- 4 střední brambory
- 1 kostka bujón
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 2 lžíce mouka
- 4 vejce natvrdo
- bobkový list
- kmín
- nové koření
- pepř, sůl
- koprová nať
- ocet
Postup přípravy
Pokrájené houby a brambory uvaříme ve voně s kostkou bujónu a kořením doměkka.
Polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou (můžeme zředit mlékem) a ještě chvíli povaříme. Dosolíme, dokyselíme a vmícháme posekaný kopr.
Podáváme s pokrájeným vařeným vejcem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: