Kuřecí játra v kečupové směsi. Pokrmy z vnitřností nemá rád každý, já osobně jsem se jejich přípravě dříve vyhýbala. Jakmile jsem ale poprvé vyzkoušela tohle jídlo, hned jsem svůj názor změnila. Oblíbila si ho i moje rodina a vyžaduje ho často i právě v neděli.
Ingredience
- 50 g šunka
- 4 stroužky česnek
- 1 cibule
- olej
- 5 lžic kečup
- 300 g játra kuřecí
Postup přípravy
-
Očištěná játra nakrájíme na kousky a opečeme je na oleji. Hotová játra osolíme a opepříme a přendáme je do zahřáté nádoby, aby zůstala teplá. Do pánvičky přidáme trochu rostlinného oleje nebo másla, necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na tenké plátky, šunku nakrájenou na nudličky a kečup. Je-li potřeba, přidáme trošku vařící vody a směs necháme přejít varem. Játra na talíři přelijeme kečupovou směsí a podáváme s rýží. Ozdobíme nadrobno nakrájeným pórkem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: