Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Vepřová kapsa plněná sýrem

Vepřová kapsa plněná sýrem

Vepřová kapsa plněná sýrem.Vypadá efektně a všichni si myslí, že je to pracné jídlo. Ale není to tak.

Ingredience

  • 500 g libové vepřové maso v celku (pečeně)
  • 120 g plísňový sýr
  • trocha sůl a pepř
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 pórek
  • 4 stroužky česnek
  • 500 g brambory
  • špetka kmín
  • kousek máslo

 

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Velmi ostrým nožem do středu pečínky vyřízneme otvor tak velký, aby se kapsa dobře plnila. Maso bychom neměli doříznout až ke krajům.

  2. Sýr pokrájíme na kostičky a čistýma rukama jím naplníme vzniklou kapsu (vnitřek kapsy nemusíme solit ani pepřit, plísňové sýry bývají velmi pikantní samy o sobě).

  3. Naplněnou kapsu zašijeme pevnou režnou nití, jinak by sýr během pečení mohl z kapsy celý vytéct. Drobným únikům sýrové hmoty se však zabránit nedá, naopak dodá výbornou chuť vzniklému výpeku.

  4. Zašitou pečínku vložíme do pekáčku a lehce podlijeme vodou. Shora ji potřeme sádlem, osolíme a opepříme. Na závěr přihodíme celé oloupané stroužky česneku. Pečeme pod poklicí v předehřáté troubě při 200 °C. Po 30 minutách sundáme poklici a za občasného podlévání necháme dopéct dozlatova.

  5. Hotové maso vyndáme z pekáčku, odst raníme režnou nit a po chvilce nakrájíme na plátky.

  6. Podáváme s vařenými brambory (přidáme pár zrnek kmínu), které po uvaření orestujeme na pánvi s pokrájeným pórkem a máslem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons