
Hovězí kotlík s mrkví a houbami. Tentokrát jsem použila žampiony, ale pokud se to poštěstí a nasbíráte čerstvé houby, bude kotlík ještě lepší.
Ingredience
- 500 g hovězí maso
- 4 mrkev
- 2 cibule
- 100 g žampiony
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 1 stroužek česnek
- 2 lžíce sádlo
- 200 ml červené víno
- 2 chilli paprička
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé jemné kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibulku pomalu osmažíme dozlatova.
-
Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a necháme přibližně 10 minut smažit, dokud nepustí šťávu.
-
Poté na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Vše promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
-
Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Do omáčky přidáme červené víno a necháme při snížené teplotě 10 minut probublat.
-
Omáčku ochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.
-
Hotovou omáčku podáváme společně s vařenými brambory a pokrájenými chilli papričkami.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: