Je vydatná, ale můžeš ji podávat s pečivem.
Ingredience
trocha sádla
2 cibule
300 g klobásy
200 g čerstvé houby
3 l vývar z uzeného masa
3 brambory
1 sáček kysané zelí
1/2 sáčku sladká paprika
5 lžic rajský protlak
200 ml zakysaná smetana
podle chuti pepř a sůl
Postup přípravy
Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli společně s klobásou. Když cibulka zezlátne, přidáme houby a podlijeme trochou vývaru.
Houby podusíme, přilijeme zbytek vývaru, přidáme pokrájené brambory, zelí, papriku, sůl a pepř a vaříme, dokud nejsou brambory a zelí měkké. Nakonec přidáme rajský protlak, promícháme a vlijeme smetanu. Dochutíme a ještě 5 minut povaříme.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: