Kapří masíčko je výborné a zdravé, není důvod si tuto klasickou rybu dopřávat pouze na Vánoce a jen v trojobalu.
Ingredience
800 g naporcovaný kapr
trocha soli
šťáva z 1/2 citronu
50 g máslo
1 cibule
1 menší pórek
500 g čerstvé žampiony
trocha drceného kmínu
1,5 kg brambory
1 hrst nasekaná čerstvá petrželka
Postup přípravy
Jednotlivé porce kapra z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 30 minut stranou odležet.
Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, orestujeme cibuli s pórkem a přidáme žampiony. Ochutíme kmínem a solí a společně restujeme dalších 5 minut.
Zapékací mísu vytřeme máslem. Na dno rozložíme polovinu houbové směsi, na ni dáme porce kapra a přikryjeme zbytkem směsi. V troubě rozpálené na 190 °C zapékáme 20 minut. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce promíchanými v rozpuštěném másle a sypanými nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Doporučené recepty: