Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Zapečený kapr se žampiony

Zapečený kapr se žampiony

Kapří masíčko je výborné a zdravé, není důvod si tuto klasickou rybu dopřávat pouze na Vánoce a jen v trojobalu.

Ingredience

800 g naporcovaný kapr
trocha soli
šťáva z 1/2 citronu
50 g máslo
1 cibule
1 menší pórek
500 g čerstvé žampiony
trocha drceného kmínu
1,5 kg brambory
1 hrst nasekaná čerstvá petrželka

Postup přípravy

Jednotlivé porce kapra z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 30 minut stranou odležet.

Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme, hlavičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, orestujeme cibuli s pórkem a přidáme žampiony. Ochutíme kmínem a solí a společně restujeme dalších 5 minut.

Zapékací mísu vytřeme máslem. Na dno rozložíme polovinu houbové směsi, na ni dáme porce kapra a přikryjeme zbytkem směsi. V troubě rozpálené na 190 °C zapékáme 20 minut. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce promíchanými v rozpuštěném másle a sypanými nadrobno nasekanou petrželkou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons