
Xanthan je pojivo, používá se do pečiva.
Ingredience
2 hrnky (300 g) rýžová mouka
2/3 hrnku (100 g) cukr
2 lžičky kakao
1 lžička solamyl
1/4 lžičky zanthan
1 lžička kypřicí prášek
špetka soli
1/3 hrnku olej
1 hrnek rýžové mléko
1 lžička jablečný ocet
50 g nasekaná čokoláda
Postup přípravy
V misce smícháme suché ingredience a poté vmícháme suroviny tekuté. Těsto lžící nandáme do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 35 minut (zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí).
Muffiny velmi opatrně vyndáme z formiček krátce po upečení, aby se nezapařily. Pracujeme opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: