Jsou výborné a na míse svou barvou hned každého zaujmou.
Ingredience
3-4 bílky
špetka soli
25 g cukr krupice
120 g jemně strouhané loupané mandle
200 g cukr moučka
1 lžička červené potravinářské barvivo
250 g mascarpone
1 lžíce jahodový džem
Postup přípravy
Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha. Ke konci zašleháme k bílkům také krupicový cukr.
Jemně strouhané mandle promícháme s moučkovým cukrem, přidáme potravinářské barvivo a vmícháme sníh z bílků.
Směsí naplníme zdobičku a na plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme malé placičky, které necháme chvíli zaschnout.
Troubu předehřejeme na 140 °C a makronky v ní sušíme asi 15–20 minut.
Upečené cukroví necháme zcela vychladnout a potom je opatrně sloupneme z pečicího papíru.
Mascarpone smícháme s jahodovým džemem, případně jej můžeme trochu rozředit smetanou. Touto směsí potřeme polovinu placiček a potom je přiklopíme druhou polovinou.
Cukroví necháme několik hodin odležet v lednici, aby se chutě propojily.
Komentáře
Doporučené recepty: