
Rybí koláčky. Chutnají i dětem. Mohou se jíst i studené.
Ingredience
- 200 g rybí filé
- špetka sůl
- špetka pepř
- 2 lžíce máslo
- 400 g brambory vařené
- 2 lžičky hořčice dijonská
- 2 lžičky solamyl
- 2 lžíce mouka hladká
- svazek petrželka
- 3 cibule s natí
- dle potřeby strouhanka na obalování
- dle potřeby olej na smažení
- svazek rukola
- 1 paprika červená
- 1 paprika žlutá
- 1 lžíce hořčice dijonská
Postup přípravy
Filé opláchneme, osolíme, poklademe kousky másla a dáme zapéct na 20 minut.
Brambory najemno nastrouháme, přidáme hořčici, solamyl, hladkou mouku, pepř, nadrobno posekanou petrželku a na malé kousky nakrájenou cibulku i s natí. Pečenou rybu rozmačkáme vidličkou, přidáme k ostatním surovinám a vše smícháme.
Rukama vytvoříme malé koláčky, které následně obalíme ve strouhance a opékáme dozlatova z obou stran na rozpáleném oleji.
Podáváme s rukolou, na dlouhé proužky pokrájenými paprikami a pikantní hořčicí.
TIP: Rybí filé je možné nahradit pangasiem.
Komentáře
Doporučené recepty: