Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Při nedělním obědě by neměla dobrá polévka nikdy chybět.

Ingredience

1 kuřecí hřbet na polévku
1 mrkev
1/2 ks menší celer
1 petržel
1 cibule
sůl podle chuti
1/4 hlávky kapusta
1 lžíce olej
2 vejce
150 g hrubá mouka

Postup přípravy

1. Kuřecí hřbet opláchneme a vložíme do tlakového hrnce s vodou. K němu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a vše osolíme. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut.

2. Omytou kapustu nakrájíme na malé kousky a na lžíci oleje krátce orestujeme. Potom přidáme podle potřeby vodu a kapustu dusíme tak dlouho, dokud není měkká.

3. V misce rozkvedláme obě vejce, lehce osolíme, přidáme kapustu i mouku a tvarujeme malé knedlíčky. Tyto knedlíčky zavaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile vyplavou na povrch, povaříme je ještě přibližně 3 minuty. Teplé je vložíme do talíře a zalijeme vývarem se zeleninou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons