Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony. V sezoně místo žampionů používám masáky.

Ingredience

  • 300 g kapr
  • 1/2 ks citron
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžičky koření na ryby
  • 8-10 ks velké žampiony
  • 1 lžíce máslo
  • 2 vejce
  • solamyl podle potřeby
  • strouhanka podle potřeby
  • 500 ml mléko
  • hladká mouka podle potřeby
  • tuk na smažení

Postup přípravy
Rybu zbavíme šupin‚ vyřízneme páteř i velké žeberní kosti. Maso i s kůží a drobnými kůstkami (změknou v marinádě) pokrájíme na malé kousky. Dáme je do misky‚ zakapeme citronovou šťávou‚ přidáme sůl a koření na ryby. Promícháme a necháme uležet v lednici do druhého dne.
Žampiony očistíme a vykrojíme z nich nožky‚ které posekáme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme do misky k rybě, kam rozklepneme 1 vejce‚ přidáme lžičku solamylu‚ 2 až 3 lžíce strouhanky a dobře promícháme.
Připravíme si husté těstíčko z mléka‚ hladké mouky‚ lžičky solamylu‚ špetky soli a druhého vejce. Rybí směsí plníme kloboučky žampionů‚ které namáčíme v těstíčku a pak obalíme ve strouhance. Smažíme dorůžova ve fritéze nebo z obou stran na pánvi ve vyšší vrstvě tuku.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons