Noky z odpalovaného těsta jsou velmi jemné.
Ingredience
600 g kuřecí maso (stehna, křídla, kostra)
trocha soli
1 cibule
podle chuti celý pepř, nové koření, bobkový list
100 ml mléko
50 g máslo
špetka mletého pepře a muškátového květu
80 g krupice
1 vejce
350 g polévková zelenina
Postup přípravy
Maso vložíme do studené vody, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli, přivedeme k varu a pomalu vaříme 45 minut.
Mléko a máslo přivedeme k varu, mírně osolíme. Okořeníme pepřem a muškátovým květem. Přidáme krupici a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme zchladnout. Přidáme vejce, část nasekané zeleniny (petrželka, mrkev, pórek aj. ) a vypracujeme těsto. Vykrajujeme noky a zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut, pak je vyndáme a propláchneme studenou vodou.
Ve větším hrnci na másle orestujeme zeleninu. Zalijeme ji vývarem a vaříme až doměkka. Pak vložíme noky a obrané maso.
Komentáře
Doporučené recepty: