
Na posypání můžeš použít místo skořice kakao.
Ingredience
Těsto:
200 g hladká mouka
70 g cukr moučka
80 g strouhané lískové oříšky
100 g tuk
1 lžička perníkové koření
1 lžička skořice
1 lžíce med
1 vejce
Náplň:
150 g tuk (máslo, hera)
30 g cukr moučka
1 lžíce med
1/2 lžičky mletá skořice
Poleva:
100 g bílá čokoláda
30 g 100% tuk
Na ozdobu:
vlašské ořechy podle potřeby
skořice podle chuti
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme na vál a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout do druhého dne.
Pak těsto rozválíme na plát a vykrajujeme oválky. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut.
Změklé máslo utřeme dohladka, přidáme ostatní suroviny a vzniklým krémem oválky spojujeme. Přelijeme je v tuku rozpuštěnou čokoládou, ozdobíme ořechem a posypeme skořicí.
Komentáře
Doporučené recepty: