Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou. Pokud je zelenina dobře upravená, chutná mi víc než maso.
Ingredience
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 paprika červená
- 1 paprika žlutá
- 1 vanička rajčátka cherry
- 1 cibule červená
- 1 cibulka jarní
- 200 g žampiony
- 4 lžíce olej olivový
- dle chuti sůl
- snítka bazalka
- 2 bochánky sýr mozzarella
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu nejprve omyjeme. Cuketu a oloupaný lilek nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky.
-
Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, červenou cibuli na proužky, mladou cibulku na kousky a žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
V pánvi rozpálíme polovinu oleje a zeleninu po dobu 10 minut restujeme. Nakonec zeleninu osolíme a přendáme do větší skleněné mísy, aby se nám tam vešly i žampiony.
-
Na zbytku oleje orestujeme samostatně žampiony, dochutíme solí a přidáme k zelenině. Bazalku nastříháme na tenké proužky a ozdobíme jí zeleninu s žampiony. Totéž uděláme se sýrem pokrájeným na tenké plátky.
TIP: Můžeš přidat olivy, nejlépe černé. Zdůrazníš tak sředomořský ráz pokrmu.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: