Opilé kuře na plechovce Ládi Hrušky je naprosotu lahůdkou, která vystřídá tu běžnou přípravu pečeného kuřete. Nezbývá tedy, než tento recept na opilé kuře podle Ládi Hrušky vyzkoušet.
Ingredience
- 1 celé kuře (cca 1,5 kg)
- plechovka piva
Nálev:
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce vinného octa
- 4 stroužky česneku
- lžička chilli v prášku
- lžíce červené chilli omáčky
- sůl
Postup přípravy
- Celé kuře důkladně umyjeme (i uvnitř) a osolíme.
- Připravíme si marinádu (viz. Nálev) a kuře v ní necháme hodinu. Doporučujeme ale marinovat přes noc, aby se do kuřete dostaly všechny chutě.
- Druhý den kuře vyndáme, vezmeme plechovku piva, zhruba 1 dcl upijeme, položíme na plech s pečícím papírem, do vršku plechovky uděláme ještě několik zářezů a posadíme na ní kuře.
- Pečeme při 180°C zhruba 35 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: