Je nutné ho krájet zešikma.
Ingredience
Těsto:
5 ks vejce
10 lžic teplá voda
280 g cukr moučka
320 g polohrubá mouka
12 lžic olej
1 kypřicí prášek
1 lžíce kakao
Krém:
500 ml mléko
1,5 ks vanilkový pudink
200 g cukr moučka
300 g máslová hera
trocha rumu
Čokoládová poleva:
200 g čokoláda na vaření (rozpustíme nad párou)
1 lžíce rozpuštěné máslo
1 zakysaná smetana (vmícháme ji s máslem do čokolády)
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s vodou, vmícháme cukr, mouku, prášek do pečiva a olej. Přidáme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao. Vymažeme a vysypeme dvě formy na srnčí hřbet, do každé nalijeme jedno těsto a upečeme.
V mléce uvaříme pudink s cukrem, necháme vychladnout, postupně přidáme heru a rum a umícháme hladký krém. Vychladlé moučníky nakrájíme na 1 cm široké plátky a slepíme je krémem – světlé plátky střídáme s tmavými plátky. Slepený dort potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou, můžeme posypat kokosem nebo ořechy.
Komentáře
Doporučené recepty: