Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Velkopavlovický kapr a domácí špecle

Velkopavlovický kapr a domácí špecle

Pro rychlejší přípravu můžeš koupit už hotové špecle.

Ingredience

4 porce kapr
sůl a pepř
1 citron
kousek másla
1 menší cibule
trocha cukru
3 lžíce meruňková zavařenina
100 ml rybí vývar
100 g sušené meruňky
rum
50 g loupané mandle
několik hřebíčků
kousek skořice
50 g rozinky sultánky
Na špecle:
300 g hladká mouka
2 vejce
sůl
1 lžíce olej
mléko

Postup přípravy

Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. V hrnci rozpustíme máslo, vsypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

Pak přidáme trochu cukru a meruňkovou zavařeninu, podlijeme vývarem a necháme deset minut zredukovat. Vmícháme meruňky předem namočené do rumu a loupané mandle a povaříme je s hřebíčkem a skořicí. Vložíme kapra, 15 minut vaříme. Poté ho vyjmeme, stáhneme kůži a vrátíme do omáčky. Nakonec přidáme sultánky a dle chuti dosolíme a opepříme.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, mléko a trochu oleje. Vypracujeme nepříliš tuhé těsto. Necháme odpočinout a pak zavařujeme nočky do osolené vody pomocí děrovaného síta na halušky. Jsou uvařené, když vyplavou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons