
Krevetové špízy. Mám spoustu kamarádů. Vždy se snažím překvapit je nějakou zajímavou a netradiční lahůdkou.
Ingredience
- 100g krevety
- 1 lžíce máslo
- trochu sušený česnek
- špetka sůl
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 1 menší cukrový meloun
- 100g parmská šunka
- 10 zelené olivy
- 10 cherry rajčátka
Postup přípravy
Krevety očistíme, propláchneme a krátce (asi 5 minut) povaříme. Potom vodu slijeme. Ještě na horké krevety dáme máslo, sůl, česnek a směs lehounce na horké plotýnce zpěníme. Pak hrnec odstavíme a krevety zakapeme citronovou šťávou.
Meloun přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na menší dílky, které ještě obalíme v proužku šunky.
Olivy necháme tak, jak jsou, pokud máme větší rajčátka, přepůlíme je.
Připravíme si ostré špejle a připravené suroviny dle fantazie napichujeme na ně.
Špízy podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Doporučené recepty: